Zonbescherming & fietsen

Ook al heeft de zon zich de laatste paar dagen maar weinig laten zien, het is belangrijk om je goed te beschermen tijdens het fietsen. Ik heb al vaak de fout gemaakt dat ik dacht dat het niet zo nodig was om me in te smeren, om er vervolgens na het fietsen achter te komen dat ik verbrand was.

 

Je hebt een lekker tempo te pakken, je hebt wind mee en misschien denk je alleen maar aan die Queen of Mountain (QOM) die je wilt gaan pakken. Oftewel, heel begrijpelijk dat je tijdens het fietsen er niet bij stil staat dat je misschien wel aan het verbranden bent. Maar, tijdens het fietsen verbrand je sneller dan je denkt. Juist doordat je je voort beweegt, de wind voelt en er zich eventueel wat zweet vormt, is de kans op verbranden zeer groot. Het is dan ook zeer belangrijk om je voor het fietsen goed in te smeren met een zonnebrand product. Ik laat je mijn favorieten zien.

 

Zonbescherming1

Born Start Up Stimulating Oil SPF 15

Dit is een olie die de doorbloeding van de huid stimuleert. Er zit een SPF 15 in en een natuurlijk bruiningsmiddel. Het is absoluut niet geschikt voor gebruik in het gezicht. Alleen voor armen en benen dus! Je brengt de olie 15-30 minuten voor je gaat fietsen aan en masseert het goed in. Er blijft een soort olie-achtig laagje achter op je huid dat na een tijdje ingetrokken is. Na het aanbrengen goed je handen wassen, want je wilt deze olie echt niet in je ogen krijgen.

Ik vind de SPF in deze olie wat aan de lage kant, dus ik gebruik hem alleen maar als de zon nog niet te sterk is. Van het bruiningsmiddel merk ik verder erg weinig, ik kan niet duidelijk zien dat mijn benen bruiner zijn geworden. Een prima product voor als je geen hoge factor nodig hebt en het prettig vind om een stimulating middel te gebruiken voor de doorbloeding. Born Start Up Stimulating Oil SPF 15 is voor €13,95 te koop bij de fietswinkel.

 

Zonbescherming

Nivea Sun Water Sport SPF 50

Lekkere dikke crème met SPF 50. Speciaal voor watersporten, waardoor hij extra water resistant is. Breng de crème 30 minuten voor je gaat fietsen aan.

Ik vind dit een super crème. Hij is lekker dik, waardoor ik het gevoel heb dat ik ook voldoende gesmeerd heb. Doordat hij zo dik is, laat hij wel een lichte witte waas achter. Hij is eigenlijk gericht voor watersporten, maar hij werkt ook prima buiten het water. Wel merk ik dat als ik me flink ingespannen heb en er wat zweet verschijnt, de witte waas meer wordt. Maar dat vind ik persoonlijk niet zo storend voor tijdens het sporten. De creme heb ik in Thailand gekocht en ik kan helaas niet vinden of hij hier in Nederland te krijgen is.

 

Zonbescherming2

Garnier Ambre Solaire UV Sport SPF 30

Met deze handige sprayverpakking spray je heel makkelijk het zonneproduct op je lichaam. Even uitsmeren en klaar. Het is een niet vette spray die zweetbestendig en waterbestendig is en de huidporiën niet afsluit.

Dit is echt mijn favoriete zonneproduct. Het brengt zo eenvoudig aan met de spray en droogt daarna meteen op. En er blijft geen plakkerig laagje achter. Naar mijn idee zit er veel minder product in de verpakking dan bij een crème, terwijl de prijs gelijk is als een crème Een bus gaat er bij mij dan ook vrij snel doorheen. Garnier Ambre Solaire UV Sport SPF 30 is ook verkrijgbaar in SPF 50 en kost €17,99 en is verkrijgbaar bij de drogisterij.

 

IMG_5198

Biotherm Crème Solaire Dry Touch SPF 30

Dit is een zonneproduct speciaal voor het gezicht, hals en decolleté. Vaak worden alleen de benen en armen ingesmeerd en wordt het gezicht en decolleté vergeten. Niet doen! Ook hier kun je verbranden. Een creme speciaal voor het gezicht is dan een goede keuze, omdat deze vaak minder vet is dan een normaal zonneproduct. Zo voorkom je dat je tijdens het fietsen zonnebrand in je ogen krijgt door het zweten.

Deze crème van Biotherm is echt mijn favoriet. Het is een matterende crème, zonder olie en is water resistant. Biotherm Crème Solaire Dry Touch SPF 30 is verkrijgbaar bij ICI Paris XL en kost €24,50.

 

Gebruiken jullie zonneproducten tijdens het fietsen en welke?

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...