Toertochten 2016

Het is misschien nog een beetje vroeg om er nu al over na te denken welke (en of je überhaupt) toertocht(en) je wilt gaan fietsen, maar de eerste toertochten beginnen eerder dan je zou denken. En een goede voorbereiding… Precies! Ik zet de toertochten op een rijtje die mijn aandacht getrokken hebben. 

 

Om deze toertochten allemaal te gaan fietsen, is waarschijnlijk wel heel ambitieus. Maar dromen mag, niet dan 😉 Op deze website kun je een voorlopig overzicht zien van verschillende toertochten.

 

Omloop van Vlaanderen, 12 maart

Start vindt plaats in het voetbalstadion van KAA Gent. Het parcours is uitdagend en afwisselend, maar niet te zwaar. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 82 km, 112 km en 147 km. Meer info vind je hier.

 

Volta Limburg Classic toertocht, 2 april

De Volta Limburg Classic staat bekend als een van de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld. Op 2 april krijg je de kans om het parcours te fietsen wat de volgende dag door de profs wordt afgelegd. Er zijn drie verschillende routes over 85 km, 120 km en 150 km, die je door Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek brengt. Geïnteresseerd? Kijk dan hier.

 

Amstel Gold Race tourversie, 16 april

Nederlands bekendste wielerwedstrijd met start en finish in Valkenburg. Een populaire toertocht, waarbij doormiddel van loting wordt bepaald of je mag meedoen of niet. De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 60, 100, 125, 150 en 200 tot 240 km. Keuze genoeg dus. Meer info vind je op de website van de Amstel Gold Race.

 

Klimclassic, 5 mei

De Klimclassic heb ik vorig jaar ook al gereden. Een erg mooie tocht die je vanaf Maastricht richting de Belgische Ardennen voert. Zoals de naam al doet vermoeden zitten er aardig wat klimmetjes in, maar deze zijn allemaal mooi verdeeld zodat je rustig op adem kunt komen. Er kan gekozen worden tussen twee afstanden, 110 km en 160 km. Info vind je op de website van de Klimclassic.

 

Limburgs Mooiste, 21 mei

De naam zegt het al, Limburgs Mooiste voert je door de prachtige natuur van Limburg. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden en moeilijkheden. Sommige routes zullen korter zijn, maar over meer hoogtemeters beschikken. Alle afstanden en routes vind je op de website van Limburgs Mooiste.

 

The Ride, 12 t/m 19 juni

The Ride is een meerdaagse toertocht waarin je in 8 etappes van de voet van de Stelvio naar de top van de Cauberg fietst. Fiets samen met je fietsmaatje meer dan 1300 km en over 17.000 hoogtemeters. Voor de dames onder ons die op zoek zijn naar een goede uitdaging! Info vind je hier.

 

Eddy Merckx Classic, datum nog onbekend

Vorig jaar reed ik deze tocht die je naar Duitsland brengt, ook al. Een mooie tocht, met als hoogtepunt natuurlijk Eddy Merckx himself. De datum voor 2016 is nog niet bekend, maar zeker is wel al dat deze tocht zal plaatsvinden.

 

Dit zijn natuurlijk lang niet alle toertochten en er zullen er nog een boel bij komen die nog niet op de planning staan. Er staan ook een aantal Ladies Rides gepland, maar daar kan ik tot nog toe vrij weinig informatie over vinden. Als jij nog toertochten hebt die volgens jouw ook zeker de moeite waard zijn om even naar te kijken, dan mag je die altijd vernoemen!

 

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...