TDF etappe 20

Potverdomme wat was het vandaag spannend op Alpe d’Huez! Van begin tot het eind heb ik gespannen gekeken en deed eigenlijk de rest van de rit er niet meer aan toe.

 

Ik kan jullie wel gaan vervelen met wat er in de rit gebeurde, het enige echt interessante was natuurlijk de beklimming van de Alpe d’Huez. Vlak voor d’Huez kreeg Nibali een lekke band, waarna hij al met een halve minuut achterstand aan de slotklim moest beginnen. Als Quintana nog een poging wilde doen om het geel te veroveren, zou hij in op d’Huez een aanval moeten plaatsen. En dat deed hij dan ook vol verve. Maar bij iedere poging werd hij weer terug gehaald, tot hij het voor de vijfde keer probeerde. Dit maal lukte het wel, maar pakte niet genoeg tijdswinst om Froome in het klassement te passeren. De overwinning ging naar de Fransman Pinot.

 

Wel heb ik me vandaag weer geërgerd aan de supports langs de weg. Ten eerste omdat ze vaak zo’n gevaarlijke dingen doen dat ik af en toe dacht dat een renner erdoor zou vallen. Ik snap niet dat mensen maar zo weinig plaats vrij kunnen laten voor de renners of pas op het laatste moment aan de kant gaan. Daarnaast vind ik de ‘attributen’ die ze vast hebben, zoals vlaggen, echt levensgevaarlijk. En als tweede snap ik niet dat mensen zich zo onsportief richting Froome en/of een ploeg kunnen gedragen. Bah, kom dan niet kijken.

 

Uitslag etappe 20

dag20

Algemeen klassement

geel20

Puntenklassement

groen20

Bergklassement

berg20

Jongerenklassement

wit20

Ploegenklassement

ploeg20

 

Morgen staat de allerlaatste rit op de planning. Traditioneel gezien word er dan geen aanval meer geplaatst op de gele trui. Waarschijnlijk zal er een massasprint zijn op de Champs-Élysée. Ik hoop de Mark Cavendish deze wint, vriendlief hoopt dit ook, maar denkt dat Adré Greipel wint. Ik denk dat Peter Sagan ook nog een aardige kans zou maken, want die wil dan nog een keertje écht een rit winnen.

 

Liefs, Manon

 

Bron: NOS

Geef een reactie op het artikel...