TDF etappe 19

Met de laatste Alpenrit morgen voor de boeg, werd het vandaag afwachten wie de aanval op de gele trui zou plaatsen. De rit was maar 138 km lang, maar daarom niet minder zwaar. De renners zouden 4 flinke cols tegen komen. 

 

Na de eerste afdaling ontstond er een kopgroep van 22 man, met onder andere 3 Nederlanders. De kopgroep werd weer ingehaald met de groep met de klassementsrenners. De Fransman Rolland reed weg bij de groep en slaagde er in een mooie voorsprong te creëren. Op de klim verschakelde Froome zich, wat voor Nibali het teken was om een poging te doen om weg te rijden. Dat lukte en hij begon solo aan de laatste klim. Op die laatste klim viel Quintana aan en reed  weg bij Froome. Hij pakte een voorsprong van 30 seconden, maar blijft tweede in het klassement. Gesink en Mollema verloren geen tijd en behouden hun plekken in de top 10.

 

Uitslag etappe 19

dag19

Algemeen klassement

geel19

Puntenklassement

groen19

Bergklassement

berg19

Jongerenklassement

wit19

Ploegenklassement

ploeg19

 

Morgen is de allerlaatste Alpenrit. Als er nog iets gedaan wil worden, dan moet het morgen gebeuren. Het beloofd in ieder geval een spannende rit te worden!

 

Liefs, Manon

 

Bron: NOS

 

Geef een reactie op het artikel...