TDF etappe 17

Vandaag begon het nog 167 renners tellende peloton aan de eerste Alpenrit van de Tour. Ze zouden onderweg 5 cols tegen komen op de 161 km tellende route. Froome verwachtte een aanval op zijn gele trui, dus het kon zomaar nog wel eens interessant worden. 

 

Helaas moest de nummer 3 van het klassement, Tejay van Garderen, na 90 km opgeven wegens ziekte. Na 1,5 uur ontstond er een kopgroep van 28 renners. Vanuit deze kopgroep plaaste Simon Geschke een aanval en arriveerde solo aan de enerlaatste klim. In de afdaling die daarop volgde lukte het niet om de voorsprong van 1 minuut te behouden, maar dichterbij als een halve minuut kwamen zijn achtervolgers niet. Geschke ging als eerste over de finish. De laatste afdaling was er geen zonder risico, een aantal renners zagen het asfalt dichterbij dan ze gehoopt hadden.

Uitslag etappe 17

 

 

 

 dag 17  

Algemeen klassement

geel 17

Puntenklassement

groen17

Bergklassement

berg17

Jongerenklassement

wit17

Ploegenklassement

ploeg17

 

Met nog 3 Alpenritten op de planning, wordt het nu afwachten wat de andere klassementsrenners gaan doen. Zal toch Chris Froome met de gele trui over zijn schouders over de Champs-Élysées rijden of wordt het iemand anders?

 

Liefs, Manon

 

Bron: NOS

Geef een reactie op het artikel...