TDF etappe 12, 13, 14, 15 en 16

Excusez moi! ik moet me eerst verontschuldigen dat de laatste paar dagen geen verslagen van de Tour online zijn gekomen. Helaas had ik het even wat drukker met werken en schoot het schrijven er een beetje bij in. Maar vandaag dan een update over de afgelopen 5 etappes.

 

Etappe 12

Afgelopen donderdag was de laatste etappe in de Pyreneeën met finish op Plateau de Beille. Michal Kwiatkowski reed lange tijd voorop, maar werd halverwege de slotklim achterhaald door de Spanjaard Rodriguez. De Spanjaard won de etappe.

Uitslag etappe 12

dag 12

Etappe 13

Vrijdag was een overgangsrit van 198,5 km. Op een lastig klimmetje in de laatste kilometer werden de laatste 3 renners ingehaald. In de sprint voor de eindzege won Greg van Avermaet van Peter Sagan, die voor de vierde keer net naast de zege greep.

Uitslag etappe 13

dag 13

Etappe 14

Zaterdag werd er door de Zuid-Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka met oranje helmen gereden als erebetoon aan Nelson Mandela. De internationale Mandela-dag kreeg een gouden randje, door de zge van Stephen Cummings van de MTN-ploeg. Hij zat mee met de groep van twintig renners die een voorsprong pakte op het peloton. Twee Fransmannen hadden een kleine voorsprong op het laatste klimmetje. Daarop volgende een afdaling van nog 2 kilometer. Cummings slaagde er in om de Fransmannen in te halen en sjeesde zo naar de overwinning. Helaas zat er vandaag ook een mindere kant aan de Tour. De renners van Sky werden door het publiek bespuugt en er werd een beker urine naar gele truidrager Froome gegooid. Ik vind het echt onrespectvol.

Uitslag etappe 14

dag 14

Etappe 15

Gister had ik door mechanische pech het ‘geluk’ dat ik naar de Tour kon kijken in plaats van zelf te ploeteren op de fietsen. Twee uur wachten op de ‘bezemwagen’ werd ineens een stuk aangenamer met de Tour op de achtergrond en wat sudoku puzzels. Zo kon ik André Greipel naar de zege zien sprintte. Ik kon achteraf vriendlief niet vertellen wie er gewonnen had, omdat ik zo afgeleid was door een zwarte renner die zat te ja-knikken op zijn fiets. Zie hier het filmpje.

Uitslag etappe 15

dag 15

Etappe 16

Vandaag stond een etappe van 201 km op het menu. Er ontstond een kopgroep van 23 renners, die een flinke voorsprong pakte op de favorieten en het peloton. Voor de laatste klim, Col de Manse, werd er al geprobeerd te ontsnappen. De eerste renners werden na 9 km weer terug gehaald. Rubén Plaza reed razendsnel weg bij de rest van de kopgroep. Hij nam 1 minuut voorsprong. Na een heldhaftige afdaling kon Peter Sagan de voorsprong verkleinen naar een halve minuut, maar hij moest voor de vijfde maal deze tour genoegen nemen met een tweede plek, achter Plaza. In de kopgroep zaten geen renners die een gevaar waren voor het klassement, waardoor Froome morgen opnieuw in de gele trui van start gaat. Wel was er nog sprake van een valpartij tijdens de afdaling, waarbij Geraint Thomas een paar meter naar beneden valt door een botsing met Warren Barguil. Zie het onhandige fragment hier. Gelukkig liep het goed af en kon Thomas weer op de fiets stappen.

Uitslag etappe 16

dag 16

Algemeen klassement

geel 16

Puntenklassement

berg 16

Bergklassement

bol 16

Jongerenklassement

wit 16

Ploegenklassement 

  ploeg 16

 

Morgen staat een rustdag op de planning en woensdag zal er begonnen worden aan de Alpenritten. De laatste ritten voordat de renners zondag over de Champs-Élysées zullen rijden.

 

Liefs, Manon

 

Bron: NOS

Geef een reactie op het artikel...