TDF de winnaars

And the winner is… Chris Froome! Oké, dit was na zaterdag natuurlijk geen verrassing meer, maar nu is hij het dan écht. Niemand kan hem deze zege nog af pakken. En wie zijn de overige winnaars van de Ronde van Frankrijk geworden?

 

Maar de laatste etappe van de Tour de France was niet de enige etappe die op de Champs-Élysées eindigde. De vrouwen reden La Course. Vorig jaar voor het eerst verreden en dit jaar was de tweede editie. Het regende ontzetten hard en er waren veel valpartijen, met de nodige botbreuken tot gevolg. De Nederlandse Anna van der Breggen ontsnapte in de laatste ronde en behield net voldoende voorsprong om als eerste over de finish te komen. Zo bezorgde zij Nederland dan toch nog een etappe zege. Laat dat voortaan maar aan de vrouwen over!

anna

Door het regenweer werd de 21ste etappe geneutraliseerd. De Champs-Élysées was zo spekglad, dat het onverantwoord zou zijn om de renners hier om het klassement te laten koersen. Na de eerste doorkomst op de finishlijn, zou het klassement dus vast staan. Er werd wel nog gestreden om de etappewinst. Sagan, Cavendish, Greipel, Degenkolb en andere sprinters zaten voorin mee. Greipel won.

 

Al met al is het een tour waar we als Nederlands trots op terug kunnen kijken. Sowieso met de start in Utrecht en de etappe door Zeeland. Prachtig om te zien hoeveel wielerliefhebbers er in Nederland zijn. En we kunnen natuurlijk het meest trots zijn op onze Nederlandse renners. Robert Gesink en Bauke Mollema met hun top 10 klassering is natuurlijk helemaal top. Maar laten we niet de andere renners vergeten, die hard hebben gewerkt voor hun kopmannen.

froomie

En dan nu genoeg gezwetst, ik geef jullie een overzicht van de winnaars.

Top 10 Algemeen klassement

top10

Gele trui (algemeen klassement): Chris Froome

Groene trui (puntenklassement): Peter Sagan

Bolletjes trui (bergklassement): Chris Froome

Witte trui (jongerenklassement): Nairo Quintana

Ploegenklassement: Movistar

Strijdlustigste renner: Romain Bardet

Over 3 weken gaat de Vuelta weer van start. Dat wordt natuurlijk ook weer erg leuk en spannend om naar te kijken! En voor diegene die nog niet genoeg heeft gehad van de Tour, kijk dan even hier naar de Tour door de ogen van de renners.

 

Liefs, Manon

 

Bron: NOS

 

Geef een reactie op het artikel...