Campagne ‘Samen lekker fietsen’

Het lijkt vanzelfsprekend dat als je deelneemt aan het verkeer, je je aan de verkeersregels houdt. Toch is dit minder vanzelfsprekend dan het lijkt.  Daarom is de ANWB een campagne gestart: Samen lekker fietsen. 

 

 

Er wordt steeds meer gefietst. Niet alleen op de wielrenfiets, maar er verschijnen bijvoorbeeld ook steeds meer bakfietsen en elektrische fietsen op straat. De ANWB heeft in 2014 een onderzoek gedaan naar ergernissen in het fietsverkeer. Hieruit is een top 5 ontstaan die zij middels de campagne ‘Samen lekker fietsen’ gaan aanpakken.

 

top5 ergernissen

Ik moet bekennen, ik heb me afgelopen weekend nog schuldig gemaakt aan nummer 1. Ik weet het, heel erg slecht. En ik kan wel 10 smoesjes bedenken waarom ik geen fietsbel op mijn fiets heb, maar daar schiet ik niets mee op. Vaak kom ik er pas op de fiets achter dat ik mijn fietsbel ben vergeten. Als ik dan andere fietsers inhaal verontschuldig ik me altijd en zeg ik erbij dat ik mijn fietsbel ben vergeten. Ik moet me aanleren om te controleren of mijn fietsbel op mijn fiets zit, vóórdat ik op de fiets stap.

De ANWB heeft 5 afspraken opgesteld, 5 eenvoudige oplossingen voor bovenstaande problemen. Met deze afspraken kunnen we allemaal samen het verkeer vriendelijk maken.

gedragsregels

Ik heb de afspraken ondertekend, jullie ook? Ga hier naar de campagne.

 

Liefs, Manon

 

Bron: Samen lekker fietsen

Geef een reactie op het artikel...