Road tot Luik-Bastenaken-Luik #2: ziek

23 April fietsen de profs weer door de straten van België om de route van Luik-Bastenaken-Luik af te leggen. En ik zal op 22 april in de toerversie de 158 kilometer afleggen. Ik neem jullie mee in mijn voorbereiding hier naar toe. Vandaag deel 2: ziek. 

 

Waar ik in het eerste deel dacht dat ik een moeizame start had, is mijn voorbereiding nu misschien nog wel slechter! Over 3 dagen stap ik in Luik op mijn racefiets om die 158 km te fietsen. Na de moeizame start, ging het eigenlijk best prima. Ik fietste mijn eerste +100 km tocht. Conditioneel gezien ging mij dit heel erg goed af. Ik vergat alleen goed te drinken, waardoor ik halverwege een lichte migraine aanval kreeg. Na een flinke kop koffie en héél veel water, kon ik gelukkig door. Een goede les, want dat gebeurt me niet nog een keer!

 

Ook met de mountainbike werden de nodige ritjes gemaakt. En ik begin het zowaar een beetje leuk te vinden. Ik blijf nog steeds een held op sokken, maar durf inmiddels wel al een beetje meer. Waar ik de ene rit nog een kwartier boven aan een “drop” stond te miepen, om vervolgens lopen naar beneden te gaan, fietste ik de keer erna, na eventjes flink slikken, gewoon naar beneden. En de pr’tjes op Strava konden dan ook niet uitblijven! Dus, stiekem toch best wel leuk.

 

 

Maar dit deel heet niet voor niets #ziek, als ik niet ziek zou zijn geworden. 9 dagen achter elkaar spierpijn hebben van een mountainbikeritje was eigenlijk al een stiekeme voorbode. En de dokter bevestigde dit: keelonsteking. Advies, absolute rust. Het enige wat er door mijn hoofd ging: “neeeee, daar gaat mijn voorbereiding voor LBL”. Hoe moeilijk het ook was, 12 dagen raakte ik mijn wielrenfiets niet aan. Ik heb gebaald als een stekker, want natuurlijk was het nét nu prachtig weer. Na die 12 dagen fietste ik weer een ritje van 90 km met de dames. Ook nu weer tegen beter weten in, want ik hoestte nog steeds en natuurlijk kregen we een flinke plensbui over ons heen. Maar ik zou en moest fietsen.

 

Nu, 3 dagen voor LBL ben ik nog steeds aan het hoesten, maar hey, als dat het ergste is? Sinds gister zijn we voor een midweekje in de Eifel en vandaag staat er weer een (klein) ritje op de planning. Ben heel erg benieuwd hoe me de hoogtemetertjes af gaan.

 

Liefs, Manon

 

 

Geef een reactie op het artikel...