New gadget: Zwift

Tijdens het WK tijdrijden in Richmond hebben sommige van jullie het al voorbij zien komen: Zwift. Een virtueel programma waarbij je samen met andere mensen over de hele wereld kunt ‘fietsen’, zonder dat je de deur uit hoeft. Sinds een paar dagen zijn wij ook trotse bezitters van Zwift. 

 

Zwift is een online multiplayergame, waarbij je met iedereen over de hele wereld samen kunt fietsen. Wat je nodig hebt om in Zwift te fietsen is een rollertrainer (bijv. een tacx, maar is met bijna ieder merk mogelijk), ANT-dongel waarmee je verbinding kan maken met Zwift, cadans- en snelheidsmeter, eventueel een hartslagmeter en een laptop. En natuurlijk je racefiets 😉 De ANT-dongel zendt de informatie van je racefiets naar Zwift. Op de computer zie je dan een wielrennen bewegen in een 3D-wereld. Met behulp van je cadans- en snelheidmeters wordt je wattage uitgerekend. Zo kun je ook klimmen en dalen. Bij klimmen moet er een hoger wattage behaald worden om vooruit te komen, bij dalen is een minder hoog wattage nodig. Achteraf kun je je rit uploaden naar bijv. Strava. Je kunt zelfs Zwift QOM worden! Als dat geen mooie uitdaging is. En wat is nou leuker om samen te kunnen fietsen, als het buiten nat en koud is?

 

Via de facebookpagina van Zwift blijf je op de hoogte van georganiseerde ritten. Maar je kunt natuurlijk ook met je fietsmaatjes afspreken wanneer het op jullie fietsdag geen mooi fietsweer is. Zelf heb ik Zwift nog niet uitgeprobeerd, maar vriendlief natuurlijk wel al. Hij heeft ook meegedaan met een teamrit, ofja hij heeft het geprobeerd. Er werd zo hard gereden dat hij na 20 minuten al zo hard zijn best moest doen om de groep bij te blijven, dat hij besloot niet nog 1,5 uur door te ploeteren. Dus ik denk dat ik maar eerst zo ga ‘oefenen’ voordat ik met een groep mee doe.

 

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...