Het is koers!

Dit weekend barst het wielerspektakel weer los! De komende drie weken zal ik iedere vrije minuut die ik ’s middags heb, met de televisie, radio of mijn smartphone doorbrengen. En niet alleen de Tour de France begint, gisteravond is ook de Giro Rosa, de ronde van Italië voor dames, van start gegaan.

 

En met alle aandacht voor de Tour de France, worden die dames een beetje vergeten! Maar niet getreurd,  touretappe brengt iedere dag een verslagje uit, geeft informatie over de etappes en houdt natuurlijk het klassement bij. Gisteravond werd er een proloog over 2 kilometer verreden. Het volledige podium bestond uit dames van Rabo-Liv. De Canadese Leah Kirchmann reed de snelste tijd, gevolgd door de Nederlandse Thalita de Jong en Anna van der Breggen. Die laatste twee zijn kanshebbers! Anna van der Breggen won vorig jaar nog de roze trui. Wil je meer lezen, kijk dan even op de website van Pedala Magazine. Oja, schrik vooral niet van de astronomische bedragen die dames winnen aan het eind (spoiler: de roze trui winnaar bij de mannen wint ongeveer 100x het dubbele)!

 

Vandaag barst het hele spektakel bij de Tour de France weer los met een etappe over 188 kilometer. De Nederlandse mannen die we zeker in de gaten moeten houden zijn Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Wout Poels, Tom Dumoulin, Laurens ten Dam en debutant Dylan Groenewegen. Vooral die laatste kan zomaar iets moois laten zien. Met zijn 23 jaar mocht hij zich afgelopen weekend tot Nederlands kampioen kronen.

 

Welke koers gaan jullie volgen?

 

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...