Gadget: GoPro Hero

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, profrenners die met een actioncam op hun fiets rijden. Dit zorgt voor spectaculaire beelden waarbij je het gevoel krijgt alsof je écht tussen de renners meefietst. Sinds kort zijn vriendlief en ik ook in het bezit van zo’n actioncam.

 

 

Over een paar dagen vertrekken vriendlief en ik voor 16 dagen richting Spanje. Natuurlijk gaan onze racefietsen mee om een aantal kuitenbijtertjes te beklimmen.Geïnspireerd door de profs moest en zou er bij ons ook een actioncam in huis komen zodat we onze ‘spectaculaire’ ritten vast konden leggen.

We zijn uiteindelijk voor de GoPro Hero gegaan. Deze maakt opnames in 108P met 30 fps (frames per second) of in 720P met 60fps. In de fotomodus maakt de Hero foto’s van 5 megapixels. In een donkere omgeving zorgt de Auto Low Light functie ervoor dat de beeldsnelheid automatisch wordt aangepast, zodat er bij weinig licht toch mooie opnames gemaakt worden. De Hero heeft een ingebouwde accu die 2,5 uur kan filmen en een vaste behuizing waardoor hij tot 40 meter diep waterdicht is. Een echte alleskunner dus. De GoPro Hero kost €129,00. In combinatie met de GoPro handlebar Seatpost Mount (€19,95) kunnen we de Hero aan het stuur of aan de zadelpen te bevestigen.

 

Natuurlijk heb ik de GoPro uitgeprobeerd tijdens een ritje met de dames. Zie hier het resultaat. Dit is de eerste keer dat ik het uitgeprobeerd heb, dus de Hero staat nog niet helemaal goed afgesteld. Lees, je ziet een stuk van mijn prachtige achterwerk in plaats van het wiel. Dan weten we dat ook weer voor de volgende keer.

 

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...