Gadget: Garmin Edge 25

Sinds april ben ik in het bezit van de nieuwe Garmin Edge 25, de allerkleinste fietsnavigatie van Garmin. Sindsdien zijn we onafscheidelijk. Ik stel jullie voor aan mijn kleine, grote vriend.

 

Vriendlief was al langer in het bezit van een Garmin, namelijk de Edge 810. Hij is hier helemaal lyrisch over en stond er dus op dat ik ook een Garmin zou aanschaffen. Mijn zoektocht naar de perfecte Garmin gaf ik al snel op. Ik vond ze allemaal te duur. Er zaten allemaal functies op, die ik toch niet zou gebruiken. Totdat Garmin met de nieuwe Edge 20 en 25 kwam. Het werd uiteindelijk de 25, want die heeft bluetooth zodat je kunt synchroniseren met je smartphone.

garmin_edge_20

En vanaf het eerste moment was ik verliefd! Hij ziet er mooi uit, is klein, en doet precies wat ie moet doen. Je kunt zelf instellen wat je op je hoofdscherm wilt zien en zo vaak aanpassen totdat je de perfecte instelling hebt gevonden. De Edge 25 beschikt over de volgende functies:

  • Afstand
  • Snelheid en gemiddelde snelheid
  • Totale stijging
  • Locatie
  • Course rijden
  • Hartslagmeting
  • Connectie met smartphone
  • ANT+
  • Live tracking

Een volle accu gaat 8 uur meer, dus zelfs als je verdwaald hoef je niet bang te zijn dat je Edge uitvalt. Daarnaast is hij volledig waterdicht. Ik heb er al de nodige kilometers mee in de regen gefietst en hij bleef netjes functioneren. De Edge heeft 4 knoppen aan de zijkanten die écht door iedereen te bedienen zijn. Daarnaast beschikt de Edge ook over Live Tracking. Hiermee koppel je de Edge aan je smartphone en met Live Tracking kunnen je familie en vrienden je fietsrit real-time volgen.

20160527_145840-120160527_150224-1

Wat misschien wel de allerbelangrijkste functie is van een Garmin, is het uploaden van een route om die vervolgens te fietsen. Het uploaden heb ik nog niet volledig onder de knie, lees: ik gooi nog net niet mijn laptop door het raam. Maar als de route er eenmaal opstaat, werkt het absoluut goed. Doordat het scherm vrij klein is, is dat wat je ziet een stuk beperkter. Je ziet een lijntje die je moet volgen, maar meer ook niet. Andere wegen worden niet aangegeven. Bij een splitsing is het soms dan gokken welke weg je moet nemen. Gelukkig is de satelietonvangst super en geeft de Edge al na enkele meters aan dat je niet meer op koers zit. De Edge geeft op tijd aan wanneer je moet afslaan, maar dit werkt niet altijd even optimaal. Op sommige punten waar de weg alleen maar een bocht maakt, geeft hij aan dat je moet afslaan (de bocht nemen dus) en op andere punten waar je juist móet afslaan, geeft hij niets aan. Op onbekende wegen laat ik het kaartje dan openstaan zodat ik het lijntje kan volgen. Enig nadeel daarvan is dat ik dan niet meer mijn snelheid en cadans kan zien. Maar dat is dan ook écht het enige minpuntje wat ik kan vinden. Verder ben ik er super tevreden over en kan ik iedereen die op zoek is naar een goede, niet te dure fietsnavigatie de Garmin Edge 25 aanraden.

 

Ik ben benieuwd, fietsen jullie ook met fietsnavigatie en zo ja met welke?

 

Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...