Over mij

suzyset

Hee! Leuk dat je op fietshardt.nl kijkt! Ik vertel op deze pagina iets over mijzelf, mijn fietscarrière, waar fietshardt.nl voor staat, het update schema en waar je contact met me kunt opnemen.

 

Wie ben ik

Mijn naam is Manon van de Ven en ben 24 jaar oud. In de zomer van 2014 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en sindsdien ben ik werkzaam in een praktijk in Duitsland. Naast mijn werk sport ik erg graag. Vorig jaar heb ik een nieuwe passie ontdekt: wielrennen. In mijn vrije uurtjes probeer ik dit zoveel mogelijk te doen. De laatste tijd zie ik steeds meer vrouwen op de wielrenfiets. Ik merk dat ik zelf vragen heb, waarop ik alleen een technisch (mannelijk) antwoord op kan vinden. Vandaar dat ik dit blog ben begonnen. Ik wil antwoorden geven op alle vragen die vrouwen met betrekking tot het wielrennen hebben, maar dan op een begrijpelijke manier. Er zullen artikelen online komen met onderwerpen zoals fietsen, voeding, kleding, tourtochten, routes, maar ook reviews en tips.

 

Fietscarrière

In het voorjaar van 2012 wilde ik wat meer aan mijn conditie werken. In de garage stond nog een oude mountainbike, die mijn vriend opknapte zodat ik er op kon gaan fietsen. Vriendlief vond het ook wel erg leuk, dus kwam er een tweede mountainbike bij, zodat we met ons tweetjes konden fietsen. Van het één kwam het ander en in de zomer van 2013 hadden we allebei een Specialized mountainbike onder onze kont en ging deze mee op vakantie naar Frankrijk. Maar als snel was voor vriendlief een mountainbike niet snel genoeg meer en kocht hij in het voorjaar van 2014 zijn wielrenfiets. In het begin fietste ik met mijn mountainbike gewoon met mijn vriend mee, maar ik merkte dat het mij veel meer energie kostte om hetzelfde tempo als mijn vriend te fietsen. Het werd steeds duidelijker dat ik ook een wielrenfiets nodig had. Toch heb ik het zo lang als mogelijk uitgesteld. Die bandjes waren tenslotte zo dun!! Uiteindelijk kreeg ik een leenwielrenfiets tot mijn beschikking. De eerste kilometers waren nog wat onwennig. De eerste keer afdalen scheet ik zowat in mijn broek, maar ik was verkocht! De hele zomer van 2014 heb ik die leenfiets mogen fietsen, wanneer deze beschikbaar was. In de winter van 2015 kwam er een aanbod voor een wielrenfiets die ik, volgens vriendlief, niet kon weigeren. En sindsdien ben ik de trotse eigenaar van een Trek Emonda SL8 en hebben we samen al heel wat kilometers afgelegd.

 

Waar staat fietshardt.nl voor

Al dat technisch geneuzel over groepen, merken, onderdelen, enz. is voor vrouwen vaak niet interessant en meestal zo technisch dat we er niets van begrijpen. Ik wil op een leuke manier de informatie aan vrouwen die wielrennen overdragen. Dit kan prima over onderdelen. Groepen, enz. gaan, maar dan wel op zo’n manier dat het voor vrouwen interessant blijft en interessant is. Daarnaast zal er worden ingegaan op de vrouwelijke kant van het wielrennen, zoals bijv. voeding. Wist je dat vrouwen een hele andere behoefte hebben wat betreft voeding, dan mannen? Wat kun je het beste voor/tijdens/na het sporten eten. Andere onderwerpen zijn bijv. kleding (de verschillende soorten zemen, wat heb je waar voor nodig), accessoires (zonnebrillen, helmen, handschoenen), fietsen en hun onderdelen, wat zijn leuke routes om te fietsen en nog véél meer!

 

Contact

Voor vragen, informatie, het plaatsen van advertenties of het opsturen van producten kan er contact worden opgenomen met: info@fietshardt.nl.

 

Liefs, Manon

5 thoughts on “Over mij

  1. Hoi Manon, wat een leuke blog heb je! Ik ben vandaag voor het eerst begonnen met fietsen. Heb een fiets geleend en kleding gekocht mbv je tips. Het bevalt goed! Alleen heb ik wat last van mijn nek/schouders. Zal wel even duren voordat de spieren eraan zijn gewend. Weet je nog leuke routes in noord-limburg! Gr Marloes

    1. Hoi Marloes, wat leuk om te lezen dat je begonnen bent met fietsen! Ik hoop dat er nog meer artikelen online verschijnen waar je wat aan hebt 🙂 In het begin is het heel normaal dat je wat last kunt krijgen van je nek/schouders, maar het is belangrijk dat je het wel in de gaten blijft houden. Als je er na een paar keer nog steeds last van hebt, zijn misschien de verhoudingen van de fiets niet goed en moet je die even aanpassen. Noord-Limburg heb ik nog niet vaak met de fiets verkend. Langs de Maas is natuurlijk altijd heel mooi! En gewoon proberen, zo leer je de mooiste routes kennen. Ik zou dan wel proberen te vermijden om dwars door dorpen/steden te fietsen. Verder kun je altijd op internet kunnen bekijken voor al bestaande routes. Liefs, Manon

Geef een reactie op het artikel...